U Banjaluci održana III Međunarodna naučno-stručna konferencija „Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“

U organizaciji Ministarstva saobraćaja i veza RS i Agencije za bezbjednost saobraćaja RS održana je  III Međunarodna naučno-stručna konferencija „Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“  30. i 31. oktobra 2014. godine (mjesto održavanja: konferencijska sala Vlade Republike Srpske).

Na navedenoj konferenciji prezentovano je preko 40 naučnih i stručnih radova autora iz Republike Srpske, kao i inostranstva. U okviru pete sesije izlaganje na temu „Prevencija zloupotrebe opojnih droga u saobraćaju“ imala je i Šaćirović Lejla, viši asistent na krivičnopravnoj katedri Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku. I ove godine kao i prošle izabrane su tri najbolje jedinice lokalne samouprave i najbolji Savjet u oblasti unapređenja bezbjednosti saobraćaja, kao i po prvi put najbolja policijska stanica za bezbjednost saobraćaja.  

Konferenciji su prisustvovali brojni stručnjaci iz oblasti bezbjednosti saobraćaja kako iz Republike Srpske tako i iz regiona, predstavnici jedinica lokalne samouprave, ministarstava, fakulteta, udruženja građana i brojni drugi. Uz odličnu organizaciju domaćini su se potrudili da omoguće tehničke uslove kako bi se dvodnevna konferencija mogla i uživo prenositi na web portalu ekonferencije.com. Štampani primjerci Zbornika rodova sa objavljenim kompletnim radovima autorima su uručeni odmah, a ostavljena im je i mogućnost da svoj rad izlože poster prezentacijom u okviru panel diskusije.

 

Autor teksta: Lejla Šaćirović

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti U Banjaluci održana III Međunarodna naučno-stručna konferencija „Bezbjednost saobraćaja u lokalnoj zajednici“