Edis Bajić uspješno odbranio magistarski rad na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku

Dana 1.11.2014. godine, sa početkom u 14h, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku Edis Bajić je odbranio magistarski rad pod naslovom „Uloga mladih u vanjskoj politici Bosne i Hercegovine tokom njenog pristupanja Evropskoj uniji“.

Komisiju su činili: prof. dr. Mensur Kustura (predsjednik), prof. dr. Džemal Najetović (mentor) i doc. dr. Ismet Alija (član). Imenovani kandidat je stekao zvanje magistar prava- uža naučna oblast međunarodnopravna.

Kandidat je kroz rad pokazao da mladi predstavljaju bitan segment u razvoju i prosperitetu društva. Ukazao je da se trebaju aktivnije uključiti u rješavanje svih problema koji su pred društvom. Njihov aktivizam treba biti artikulisan kroz angažman u političkim strankama, nevladinim organizacijam i sl. Neophodno je posvetiti adekvatnu pažnju potrebama, stavovima i željama mladih, kao i podršku razvoju omladinskog aktivizma među mladima u zajednici.

Prema riječima komisije kandidat je obradio aktuelnu i interesantnu temu. Značaj rada posebno se ogleda u njegovoj mogućoj praktičnoj primjeni kroz kreiranje nove politike Bosne i Hercegovine u kontektstu uključivanja mladih u šire sfere političkog, društvenog i javnog života, koje kandidat markira kao neophodne za razvoj same BiH.

 

Autor teksta: Ajla Škrbić

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Odbrane radova i disertacija Edis Bajić uspješno odbranio magistarski rad na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku