Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku održano predavanje na temu „Uloga transcendentalne meditacije u povećanju eficijentnosti i kvaliteta učenja"

U četvrtak, 06.11.2014 godine u Sali 5 Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku je upriličeno predavanje na temu „Uloga transcendentalne meditacije u povećanju eficijentnosti i kvaliteta učenja".

Dobro posjećenom skupu su se obratili prof. dr Suad Kurtćehajić koji je govorio o prednostima transcendentalne meditacije u svakodnevnom životu kao i potencijalu istog u njegovom vlastitom životu. Kratko predavanje je održala gošća iz Makedonije Ana Filipovska koja je prezentovala rezultate naučnih studija o efikasnosti i prednostima transcendentalne meditacije.

Glavno predavnje je održao prof. dr. Felix Urs Kagi, predsjednik  Upravnog odbora Ayurveda AG,  gost iz Švicarske, koji je govorio o potencijalu kako za pojedinca tako i za društvo transcendentalne meditacije, sa posebnim naglaskom na konkretne primjere u praksi. 

 

Autor teksta: Haris Hasić

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku održano predavanje na temu „Uloga transcendentalne meditacije u povećanju eficijentnosti i kvaliteta učenja"