Dejan Babić uspješno odbranio magistarski rad

Dana 13.01.2015. godine, s početkom u 16:00 sati, na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku, Dejan Babić je odbranio magistarski rad pod naslovom „Krivičnopravni aspekti procesuiranja krivičnih djela organizovanog kriminala u Bosni I Hercegovini“. Komisiju su činili:  prof. dr. Almin Dautbegović (predsjednik), prof. dr. Nedžad Korajlić (mentor) i prof. dr. Osman Jašarević (član). Imenovani kandidat je stekao zvanje magistra prava - uža naučna oblast krivičnopravna i to sa odlikom (summa cum laude).

Rad je napisan uz korištenje 58 bibliografskih jedinica. Svrha rada bila je prikazati krivičnopravne aspekte procesuiranja krivičnih djela organizovanog kriminala u Bosni I Hercegovini. Zaključeno je da je poimanje borbe protiv organizovanog kriminala u Bosni I Hercegovni zastarjelo, te je argumentovano predloženo tumačenje u pogledu postupanja svih nivoa vlasti u BiH u borbi protiv ove društveno opasne pojave.

Komisija se složila da je kandidat izabrao interesantnu, izazovnu i aktuelnu temu, te da ju je kandidat izložio na profesionalan i zanimljiv način.

Autor teksta: Ena Kazić, MA

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Odbrane radova i disertacija Dejan Babić uspješno odbranio magistarski rad