Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku promovisana knjiga "Viktimologija, tranzicijska i restorativna pravda"

U subotu 17. juna u prostorijama Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku predstavljena je knjiga „Viktimologija, tranzicijska i restorativna pravda" čiji su autori prof. dr. Hana Korać, prof. dr. Vjekoslav Vuković i Alisa Begović – Begtašević.

Autori su višegodišnji rad u praksi u sigurnosnim agencijama, te naučno bavljenje tim temama pretočili u jedan od prvih udžbenika u BiH, ali i zemljama okruženja u čijem je fokusu viktimologija, tranzicijska i restorativna pravda.

Knjiga čiji je izdavač Univerzitet u Travniku, Pravni fakultet je objavljena uz podršku Međunarodnog rezidualnog mehanizma za kaznene sudove, Ministarstva pravde BiH, Suda BiH i Ministarstva sigurnosti BiH i namijenjena je pojedincima praktičarima, teoretičarima, studentima i institucijama pravosudnog i sigurnosnog sistema, organizacijama civilnog društva i drugima.

 

Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Na Pravnom fakultetu Univerziteta u Travniku promovisana knjiga "Viktimologija, tranzicijska i restorativna pravda"