Pravni fakultet Univerziteta u Travniku organizuje radionicu na temu: "Femicid kao društveni problem"

Pravni fakultet Univerziteta u Travniku će organizovati radionicu na temu "Femicid kao društveni problem".
Usljed javnosti dobro poznatih nemilih događaja ova tema i poziv da se u našem društvu nešto učini je ove godine dosegla zenit svoje urgencije.
 
Radionica će se održati 9.12.2023. godine sa početkom u 11:00 sati u kampusu Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku na adresi Azapovićima. 
 
Ovom aktivnosti Pravni fakultet obilježava i podržava međunarodnu kampanju „16 dana aktivizma protiv rodno zasnovanog nasilja“ koja se obilježava od 25. novembra do 10. decembra svake godine. 
 
Cilj radionice jeste upoznati učesnike s pojmom, vrstama i statistikom te instrumentima za borbu protiv najbrutalnijeg i najekstremnijeg oblika rodno utemeljenog nasilja – femicid.
 
Radionica će biti organizovana u dvije tematske sesije, a naglasask će biti na interaktivnosti i dizanju svijesti. 
 
Ulaz i participacija je slobodna a poziv za učestvovanje se upućuje svim zainteresovanim licima.
 
Moderator radionice će biti prof. dr. Halid Ganija sa aktivnim učešćem djelatnika kolektiva Pravnog fakulteta. 
 
prof. dr. Halid Ganija je vanredni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku, autor je univerzitetskog udžbenika “Pravni aspekti braka i nasilja u porodici”, zatim “Pravni aspekti upotrebe sredstava prisile”, a između ostalog je dugogodišnji policijski službenik u činu glavnog inspektora policije, višegodišnji državni službenik u centru za socijalni rad.
Vi ste ovdje: Početna Fakultet Aktuelnosti Pravni fakultet Univerziteta u Travniku organizuje radionicu na temu: "Femicid kao društveni problem"